5 Tips voor een nieuwe woonkamer look in het nieuwe jaar

Woonkamer look veranderen

Het nieuwe jaar komt er weer aan. Voor veel mensen toch tijd om na te denken over hun interieur. Misschien wel omdat je in de kerstvakantie wat meer thuis bent geweest dan anders, of simpelweg meer tijd hebt om over dit soort leuke dingen na te denken…

Natuurlijk kan je nieuwe meubels bestellen, die je huis een compleet nieuwe look geven. Maar voordat die meubels eindelijk in je woonkamer zullen staan ben je tegenwoordig een half jaar verder! Met deze tips verander je jouw woonkamer alsnog helemaal en kies je voor een hele nieuwe stijl in het nieuwe jaar.

Onze 5 tips voor een nieuwe look voor je woonkamer

Verf een muur in een opvallende kleur

Weinig is zo effectief als een compleet nieuwe kleur voor een van de muren van je woonkamer. Zo veranderd de hele uitstraling van je woonkamer! Weersta de gedachte om te kiezen voor een te vlakke of weinig opvallende kleur. Kijk goed wat voor kleur mooi staat bij je meubels en vloer en durf eens te kiezen voor een echte kleur.

Ga voor behang

Je muur behangen is weer helemaal terug van weggeweest! Er zijn ontzettend veel motieven, patronen, kleuren en materialen om je woonkamer mee te verfraaien. Behang is ideaal om een accent aan te brengen, of gewoon de hele muur jouw eigen stijl te geven. Daarbij geeft behang al snel een warme uitstraling aan je huis.

Neem een groot vloerkleed

Met een vloerkleed maak je de woonkamer veel zachter. Het doorbreekt het patroon en de kleur van je vloer en dempt ook nog eens veel geluid. Met het juiste vloerkleed ziet jouw zithoek er ineens compleet anders uit. Hou er wel rekening mee dat vloerkleden minder handig zijn om schoon te maken, zeker als je voor een hoger vloerkleed kiest. Een mooie vloerkleed past bijvoorbeeld goed bij de kleuren van je muur en is een aanvulling op de stijl van je meubels. Toch is het zeker ook een kans om een accent kleur aan te brengen of lekker aan de slag te gaan met nieuwe patronen en kleuren in je huis.

Ga voor nieuwe raambekleding

Vaak vergeten we onze ramen, terwijl ze een groot oppervlak van de wanden vormen. Zijn je gordijnen, vouwgordijnen rolgordijnen, luxaflex of lamellen alweer wat ouder? Dan is dit een mooi moment om eens te kiezen voor heel iets anders. Ook hier kan je natuurlijk weer kiezen voor een opvallende kleur. Toch zouden we niet voor zowel de muur en raambekleding voor te opvallende (contrasterende) kleuren gaan, maar voor een mooi geheel. Heb je nu vouwgordijnen? Kies dan bijvoorbeeld eens voor chique houten lamellen. Zwaardere gordijnen zijn lang uit de mode geweest, maar worden inmiddels weer steeds vaker opgehangen. Dit geeft ook meteen een warme uitstraling aan je woonkamer.

Hang een groot schilderij aan de muur

Witte muren zijn eigenlijk best saai. Toch hebben we ze allemaal… Ben je nog niet overtuigd om je woonkamer muur te sauzen in een nieuwe kleur, maar wil je wel graag een andere look, of niet tegen een witte muur aankijken? Kies dan voor een mooi groot schilderij of ander kunstwerk voor aan je muur. Stem de kleuren af op de rest van je interieur, maar zorg wel voor voldoende contrast. Een eerder nog saaie muur, zal nu het gesprek van de dag zijn!

En jij?

Ga jij je woonkamer ook een nieuwe look geven? Waar ga jij voor?

Laat een reactie achter