Je woonkamer stylen met planten en lampen

Lampen en planten als decoratie om je styling compleet te maken

Ken je dat gevoel dat je woonkamer nog wat kaal of leeg aanvoelt?

Toch heb je net een nieuwe bank, een fijne loungestoel, chique gordijnen en een mooi vloerkleed toegevoegd aan je woonkamer… Hoe kan dat toch?

Al heb je nog zulke mooie meubels en materialen gekozen voor in huis, het is belangrijk om dit compleet te maken. Met lampen en planten maak je jouw kamer of huis echt af. Ze brengen licht, sfeer en leven in huis!

Lampen

Met mooie verlichting maak je jouw woonkamer helemaal af! Er is een lamp in elke stijl, vorm of kleur, zodat je oneindig kunt varieren, of zelfs afwisselen. Natuurlijk moet je nieuwe lamp goed licht geven (zeker als het je hoofdverlichting betreft), maar ook warmte en sfeer geven aan je huis. De warmte en sfeer hoeft echter niet alleen van het licht zelf te komen, maar ook het design van de verlichting is belangrijk om aan te sluiten op jouw huis. Je kunt hiervoor denken aan sierlijke hanglampen, statige staande lampen en leuke muurlampen.

Planten

Ook planten geven veel sfeer aan je woonkamer en maken het persoonlijk. Gelukkig zien we tegenwoordig steeds vaker mooie grote (en ook meer) kamerplanten, als vast onderdeel van de inrichting. Wat dacht je van prachtig gevormde varens, een luchtige palm, een statige Strelitzia, of zelfs een bananenboom in huis?

Met planten geef je niet alleen sfeer aan je huis, maar veel groen in huis zorgt ook voor rust, ontspanning en zelf voor het zuiveren van de lucht (als je heel veel planten hebt). Hou er rekening mee dat niet alle planten op elke plek in huis kunnen. Ook zijn sommige kamerplanten moeilijker dan andere. Begin je met kamerplanten? Denk dan eens aan een van deze hele makkelijke kamerplanten! Bijvoorbeeld een ZZ plant, Yucca of Sansevieria: hier heb je zo goed als geen omkijken naar!

Bekijk meer tips en artikelen over planten in huis en de verzorging van kamerplanten.

Wie wil er nu niet tussen mooi fris groen heerlijk tot rust komen in zijn of haar nieuw ingerichte en sfeervol verlichte woonkamer?

Laat een reactie achter