Deze 5 mooie kamerplanten zijn niet dood te krijgen!

Makkelijke kamerplanten

Niet iedereen heeft groene vingers… Maar gelukkig betekent dat niet dat je geen prachtige kamerplanten in huis kunt hebben. Er zijn enkele planten die zelfs de meest onervaren plantenliefhebbers kunnen laten stralen. In dit blog ontdek je 5 kamerplanten die vrijwel onmogelijk dood te krijgen zijn. Of je nu een druk leven hebt, vaak vergeet water te geven of gewoon geen ervaren tuinier bent, deze planten zijn perfect voor jou!

Vrouwentong (Sansevieria)

Sansevieria, ook wel bekend als vrouwentong (in het Engels Snake Plant), staat bovenaan de lijst van onverwoestbare kamerplanten. Deze plant gedijt in zowel fel licht als schaduw en heeft minimale hoeveelheden water nodig. Sterker nog, het kan overleven als je het af en toe vergeet water te geven. Sansevieria werd jarenlang afgedaan als ouderwets, maar is gelukkig weer helemaal terug!

ZZ-plant (Zamioculcas)

De ZZ-plant is een andere geweldige keuze voor iedereen die op zoek is naar een plant die weinig zorg nodig heeft. Deze plant gedijt bij weinig licht en heeft slechts sporadisch water nodig. De dikke, glanzende bladeren slaan water op, waardoor de ZZ-plant periodes van droogte kan overleven. Het is de perfecte metgezel voor diegenen die hun planten een beetje verwaarlozen.

Drakenklimop (Epipremnum)

Drakenklimop, ook wel bekend als Epipremnum aureum of Scindapsus, is een uiterst vergevingsgezinde kamerplant. Deze plant groeit snel en past zich aan verschillende lichtomstandigheden aan, variërend van fel zonlicht tot schaduw. Pothos gedijt goed in normale kamertemperaturen en heeft niet veel water nodig. Regelmatig water geven, maar pas als de bovenste centimeters van de grond droog aanvoelen, is voldoende om deze plant gezond te houden.

Spinnenplant (Chlorophytum)

De spinnenplant ofwel graslelie staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en is een uiterst veerkrachtige kamerplant. Het gedijt goed in indirect licht en vereist minimale watergift. Een interessant kenmerk van de Spider Plant is dat het jonge scheuten produceert, bekend als ‘spinnetjes’, die gemakkelijk kunnen worden verpot om nieuwe planten te creëren. Een geweldige keuze voor diegenen die op zoek zijn naar een plant die zichzelf voortdurend vernieuwt.

Flamingoplant (Anthurium)

Anthurium, ook wel bekend als het Flamingo plant, is een prachtige kamerplant met opvallende, glanzende schutbladeren in kleuren als rood, roze, wit of groen. Deze tropische plant is niet alleen aantrekkelijk, maar ook verrassend gemakkelijk te onderhouden. Anthurium gedijt goed met weinig water en kan overleven als je af en toe een gietbeurt vergeet. Het doet het prima in indirect licht, waardoor het geschikt is voor verschillende ruimtes in huis.

Of je nu een beginner bent in de wereld van kamerplanten of gewoonweg geen groene vingers hebt, deze 5 kamerplanten zijn de perfecte keuze voor jou. Met minimale zorg en aandacht kunnen deze planten gedijen en je huis opfleuren. Dus, haal een of meer van deze onverwoestbare planten in huis en geniet van een groenere en levendigere leefruimte zonder de stress van ingewikkeld plantenonderhoud.

Nieuwsgierig geworden? Bekijk meer over deze planten en andere makkelijke kamerplanten