Een kerstboom in de tuin?!

Kerstboom in tuin

Je ziet het vaak in winkelstraten en bij horeca gelegenheden: een kerstboom voor de gevel van het pand. Dit geeft veel sfeer en brengt je meteen in de kerst stemming. Maar waarom zou je niet een kerstboom in je eigen tuin plaatsen? Compleet met verlichting en versiering natuurlijk!

In de winter kan je tuin soms lijken als een donker gat, als je vanuit de verlichte woonkamer of keuken naar buiten kijkt. Zeker als je (nog) geen tuinverlichting hebt. Eigenlijk de perfecte situatie om extra sfeer te creĆ«ren met een heuse kerstboom in de tuin…

Waar plaats je de kerstboom?

Je hebt geen grond nodig om een kerstboom te planten. Natuurlijk kan dit wel in volle grond, maar ook een kerstboom in een ruime pot of bak gaat prima. Je zou zelfs een gezaagde kerstboom kunnen kiezen, als gaat deze natuurlijk veel minder lang mee. De beste plek voor je kerstboom is waar je de boom goed kunt zien vanuit huis en een plek die goed te bereiken is voor de verlichting. Als je geen stopcontact in de tuin hebt, dan zal de verlichting vanuit de schuur of het huis moeten worden aangesloten. Een plekje bij het raam van de woonkamer is perfect. Zo geniet je ook vanuit huis van de (extra) kerstboom!

Welke kerstbomen zijn geschikt?

Eigenlijk kan je elke boom versieren met verlichting en decoratie. Het hoeft dus helemaal geen kerstboom te zijn! Maar wil je toch zoveel mogelijk het kerstgevoel, kies dan voor een Normann kerstboom in pot, een Servische spar, blauwspar of Douglasspar.

Hoe groot moet de pot zijn?

Neem liever een wat grotere pot of bak, zodat de kerstboom prima kan overleven. Afhankelijk van het formaat kerstboom (buiten kan die natuurlijk makkelijk nog wat groter zijn dan binnen), neem je bij voorkeur een pot of bak van minimaal 60x60x40cm of groter. Zo kan je boom gewoon het hele jaar mee!

Ga jij ook een kerstboom in je tuin plaatsen dit jaar?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *