7 Echte voorjaarsklusjes in de tuin

tuinieren tuinklusjes voorjaar

Het voorjaar is een prachtig seizoen in de tuin. De natuur ontwaakt, de bloemen beginnen te bloeien en de bomen krijgen hun blaadjes terug. Dit is ook het moment om de tuin een opfrisbeurt te geven na de winter. Hier zijn zeven typische voorjaarsklussen die je kunt doen om je tuin weer op te fleuren.

Schoonmaken en opruimen

Na de winter ligt de tuin vaak bezaaid met bladeren, takken en ander afval. De eerste stap is dan ook om de tuin op te ruimen en schoon te maken. Verwijder alle dode planten, bladeren en takken. Maak de terrassen en paden schoon met een hogedrukreiniger of een bezem.

Snoeien

In het voorjaar is het tijd om te snoeien. Snoei de struiken en bomen die je in de winter hebt laten staan. Verwijder alle dode takken en snoei de overgebleven takken terug tot de gewenste grootte. Snoei ook de rozenstruiken terug tot ongeveer 15 cm boven de grond.

Bemesten

Na de winter hebben de planten behoefte aan voedingsstoffen. Geef de planten daarom een goede dosis compost of organische mest. Hierdoor groeien de planten beter en krijgen ze een gezonde kleur.

Planten

Het voorjaar is de ideale tijd om nieuwe planten te planten. Kies planten die passen bij de grondsoort en de hoeveelheid zonlicht in je tuin. Plant de planten op de juiste diepte en zorg ervoor dat ze voldoende ruimte hebben om te groeien.

Onkruid verwijderen

Onkruid groeit snel in het voorjaar. Het is belangrijk om het onkruid regelmatig te verwijderen, zodat het niet de overhand krijgt in de tuin. Gebruik hiervoor een schoffel of een hark om het onkruid uit de grond te trekken.

Tuinmeubelen schoonmaken

Haal de tuinmeubelen uit de schuur en maak ze schoon. Gebruik hiervoor een sopje van warm water en een mild reinigingsmiddel. Laat de meubelen drogen voordat je ze terugzet in de tuin.

Maak een plan

Tot slot is het belangrijk om een plan te maken voor je tuin. Bedenk welke planten je wilt hebben en waar je ze wilt planten. Maak een schets van de tuin en bepaal welke stappen je moet nemen om je tuin weer op te fleuren.

Met deze zeven klussen maak je je tuin weer helemaal klaar voor de lente. Geniet van het voorjaar en van je prachtige tuin!

Laat een reactie achter